Czekoladowe winne grona
Seria wyjątkowych winogron w czekoladzie pochodzących z jednej z najlepszych francuskich winnic - Le Raisin, to propozycja dla najbardziej wymagających koneserów czekolady.
Le Raisin, które odnaleźć możemy w ofercie Chocolissimo, wytwarzane
jest w znanym na całym świecie francuskim regionie winiarskim Margaux
du Medoc. Fabryka czekolady mieści się w winnicy otoczonej prestiżowymi
plantacjami winorośli. Jedną z nich jest słynne, sięgające historią
wiele wieków wstecz Chateau Margaux, którego zalety opisywał ponad sto
lat temu Tomasz Mann. Wyjątkowe otoczenie i niezwykła staranność
plantatorów zaowocowała stworzeniem tak unikalnego produktu.
Le Raisin są wytwarzane ze świeżych owoców i od samych zbiorów moczone
w tradycyjnym rumie. W trakcie ich maceracji, to naturalnie bezpestkowe
grono zatrzymuje w sobie wszystkie aromaty w niezmienionej postaci.
Ciepło rumu dostarcza harmonii aromatów z nutą miodu niesioną przez
winogrono oraz motywem kakao niesionym przez oblewającą je czekoladę.
Te trzy smaki tworzą łącznie niepowtarzalną harmonię. Ich komponowanie
jest delikatną sztuką. Czekoladnicy ją wykonujący muszą być pewni, czy
wszystkie kroki są wykonane poprawnie – zanim każda ze czekoladek
zagości w pudełku.
MM Brown właściciel marek Chocolissimo oraz Chocotelegram jest jednym
z najważniejszych dystrybutorów luksusowych słodyczy, które pochodzą od
wyselekcjonowanych dostawców z całego świata.
Dodaj komentarz